Dr. Axel De Vos | Kolkstraat 22 | 2480 Dessel | Tel: 014 75 10 90

U kan bij ons terecht voor:

Dokterspraktijk

De dokterspraktijk wordt bemand door twee dokters, Dr Axel De Vos en dr Yuliya Syzonenko. U kan online een afspraak maken bij beide dokters. Bent u onverwachts ziek geworden en is er online geen afspraak meer beschikbaar? Neem dan even telefonisch contact met ons op!

Huisbezoeken

Huisbezoeken worden gedaan in omstandigheden waarbij u zelf niet in staat bent om tot de praktijk te komen. We vragen u om, indien mogelijk, zelf naar de praktijk te komen, gezien wij u in het kabinet in ideale omstandigheden kunnen onderzoeken en de beste middelen hebben om u verder te helpen.Wachtdienst

In het weekend kan u zich wenden tot de huisartsenwachtpost. In de huisartsenwachtpost kan u terecht voor dringende gezondheidsproblemen waarmee u niet kan wachten tot de volgende werkdag van uw huisarts. De wachtpost is geopend vanaf vrijdagavond 20u00 tot maandagmorgen 08u00.

Wachtpost regio Turnhout:
Tel: 014 410 410
www.wachtpost.be
Campus Blairon 410 (Steenweg Op Gierle 100) - 2300 Turnhout

Apotheek van wacht:
Tel: 0903 99 00
www.apotheek.be

Tandarts van wacht:
Tel: 0903 39 969
www.tandarts.bePsychologie

Het komt wel eens voor dat je problemen of moeilijkheden hebt waarbij je vast zit en er zelf niet meer uit raakt. Je voelt je slecht en ziet geen uitweg meer. Je zou dan de hulp van een psychologe kunnen inschakelen. Dankzij een grondige kennis en een jarenlange ervaring kunnen we met een andere bril naar jouw problemen kijken en kunnen we je manieren aanleren om zelf met je moeilijkheden om te gaan. Samen gaan we op zoek naar mogelijke uitwegen. Dit alles gebeurt in een veilig en vertrouwelijk kader waarin je vrij bent om persoonlijke zaken te vertellen. Er wordt niet geoordeeld en de behandeling is steeds op maat van jouw moeilijkheden aangezien elke persoon uniek is. Therapie maakt je sterker.

Tijdens de eerste sessie gaan we probleemverkennend aan het werk. Wat zijn jouw moeilijkheden en hoe kan ik je daarbij helpen? Verder geef ik je ook informatie over hoe het proces er verder zal uitzien. Tijdens de tweede sessie en de verdere sessies gaan we actief met jouw moeilijkheden aan de slag. We gaan samen op zoek naar tips, technieken en inzichten die je nu, op dit moment vooruit kunnen helpen. Doel van de therapie is dat je zelf leert om te gaan met je eigen moeilijkheden zodat je geen psycholoog meer nodig hebt.

De sessies duren 50 minuten en kosten €50.

Voor meer info: www.anneliesvanheuckelom.beDietiste

Als erkend diëtiste kan ik u begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon, met een op maat gemaakt dieet- of voedingsadvies.

U kan bij mij terecht voor voedingsadvies rond:
  • gezonde voeding
  • aangepaste voeding zoals vegetarisme en veganisme
  • voeding tijdens en na de zwangerschap
  • voeding bij recreatieve sport
Daarnaast kan u ook dieetadvies verkrijgen bij verschillende gezondheidsproblemen:
  • gewichtsproblemen: overgewicht en obesitas, maar ook ondergewicht
  • welvaartsziekten: prediabetes, diabetes type 1 en 2, hoge cholesterol of andere bloedlipiden, hoge bloeddruk, …
  • allergieën en voedingsintoleranties: gluten-intolerantie, koemelkeiwitallergie, lactose-intolerantie, …
Tijdens de eerste consultatie worden een heel aantal gegevens van u verzameld. Uw persoonlijke gegevens worden genoteerd en u wordt gewogen, gemeten en er gebeurt een BIA om uw lichaamssamenstelling te kennen. Er wordt gepeild naar uw medische voorgeschiedenis, een eventueel dieetverleden, bewegingspatroon, streefdoelen, wensen en uw verwachtingen van mij als diëtiste. Bovendien wordt er een voedingsanamnese afgenomen om op die manier een zicht te krijgen op uw huidig eetpatroon. Aan de hand van al deze informatie kan er een eerste versie van een persoonlijk dagschema opgesteld worden. Dit schema en andere praktische info krijgt u mee naar huis om aan de slag te kunnen gaan.

Tijdens de tweede consultatie brengen we samen het dagschema verder op punt om zo tot een doelgericht en gemakkelijk vol te houden voedingsschema te komen. Verder wordt de afgelopen periode besproken: Lukt het om het gegeven advies toe te passen? Waar heeft u problemen mee? Waarom zorgt dit voor problemen? Samen zoeken we naar een oplossing.

Tijdens de opvolgconsultaties wordt telkens de voorbije periode besproken. Ook is er ruimte om verschillende onderwerpen te bespreken die voor u belangrijk zijn in het dagelijkse leven. Dit kan gaan van wat te eten op restaurant, hoe etiketten lezen om bewuste en gezonde keuzes te maken, hoe een lekkere én gezonde feestmaaltijd bereiden, wat zijn gezonde bereidingswijzen,…

Tarieven

  duur (min) prijs (euro)
eerste consultatie 60-90 50
tweede consultatie 20-30 30
opvolgconsultatie 15 17,5

De meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling voor voedings- en dieetadvies. Ik help u graag verder met de aanvraag hiervoor.

Heeft u andere vragen of problemen, aarzel dan zeker niet om me te contacteren.

U kan verdere informatie vinden op: www.dietiste-inekebeckers.be